lauantai 4. toukokuuta 2013

Tänään on talkoot

Tänään on talkoot. Irrotamme viime syksynä asentamamme ja nyt turhaksi jääneen koira-aitauksen aidan, osan siitä oonkin jo irrottanut, kun se häiritsi mun puutarhurointia ja oli pakko saada kulkuväylät auki.
Tuossa toiseksi edellisessä postauksessa "kuvia meiltä" oli vain viime ja edellisvuotisia kuvia, oon mä tänänkin vuonna ehtinyt jo puutarhaan, oon istuttanut sinne ruusuja ja perannut yhden ison kiven ympärystän ja laittanut sinne uutta multaa ja siemeniä ja paljon muuta.
Viimevuotisiakin kasveja kasvaa "paskakaivon" ympärillä ja orvokkimaa melkein kukoistaa jo, muutama kukkakin jo nähty siellä <3




Sain myös soralastin pihalle, viime syksynä tapahtunut kunnan veden vetäminen aiheutti melkoisen kuraongelman pihalleni ja tielleni ja ahkerana tyttönä aloin raivolla lapioimaan soraa heti pihalle ja selkähän siinä meni, vieläkin on vähän kipee, mutta ei enää niin paljoa ettei voi nukkua tai kävellä, ystävällinen  tk lääkäri antoi mulle piikin takamukseen ja kovat särkylääkkeet päälle ja homma pääsi jatkumaan, mikäpä mukavampaa kun olla pihalla nyt kun sellainen piha on! 
En vois kuvitellakaan meneväni takas kerrostaloon, arvaan, että jos niin kävis niin mun sieluni mun sisällä kuolis pois :(



Mua myös on ärsyttänyt suunnattomasti kävelylaatat jotka tulee mun ovelle, kun ne on mielestäni asetettu väärin päin. Ne on kaksi puoliset (no daa, tietty!) mutta siis tasaset toiselta puolen ja toisella puolen on sellasia rumia vakoja, ne oli laitettu päälle päin ja näyttivät tosi vanhoilta ja uponneilta, päätin tarmoissani kääntää nekin ja kaunishan siitä tuli :)




Grillauspaikkakin siirrettiin tyttären kanssa talon taakse ja tehtiin sinne ihan oma grillausalue ja lasten oleskelupaikka ja muuta, tossa etupihalla ne näyttikin vähän tyhmiltä...




Nyt grillaajilla ja oleskelijoilla on mielettömän kauniit maisemat hengailla ja viettää aikaa, grillikin on suurempi ja laatat pohjalla ettei tuu tulipaloa, oli siin edellisessäkin, mut vaan vanhoja kattotiiliä jotka ei olllut ihan noin hyvin kun tasaset laatat on :)
Ja PS jos joku ihmettelee miks meil on noin erikoisen näkönen grilli, niin se on ihan tarkotuksella, mä rakastan kaikkea rähjääntyneen näköstä, mun mielestä kaupasta ostetut uudet "tip-top-asiat" on mielikuvituksettomille ihmisille :D Niin kun mun valokuvistakin huomaa, niin sellanen ei vaan oo mun silmään kaunista, mielenkiinto ja tarina puuttuu, ei sovi mulle, siks mä varmaan niin rakastan tätä taloakin vaikka mulle on useat sanoneet että asutte todella heikkokuntoisessa kodissa ja blää blää, mutta olkoot heikkokuntoinen, tää on ihana ja mulle rakas <3 Oonhan mä itekin vähän heikkokuntoinen ja kaikki jokka täällä asuu, mutta me ollaan silti kauniita persoonia vaikka ollaankin vähän siipeemme saaneita kaikki ;)
Sitä paitti tässä on paljon enemmän tunnelmaa kun jossakin upouudessa valmistalossa :D Ja ainakin riittää tekemistä ja puuhaa, se on tärkeintä, ettei tylsisty ja kyllästy :)




2 kommenttia:

  1. Pihahommat on ihania tähän aikaan vuodesta... Itseki asuin kerrostalossa vielä pari vuotta sitten, olihan siinä opiskelijalle puolensa mutta ikinä en enää omaa taloa pois vaihtais!

    Haastattelin toissa kesänä yhtä särkisalolaista taiteilijaa, joka asui aivan ihanassa pihapiirissä metsän keskellä, vanhassa punaisessa talossa. Talo oli saanut purkutuomion yli kymmenen vuotta aiemmin, vaan hänpä oli siellä elänyt onnellisesti nuo kymmenen vuotta ja aikoi elää ehkä loppuelämänsä.

    VastaaPoista
  2. No tää kans varmaan sais purkutuomion jos joku rakennustarkastaja tulis kattomaan, mut on silti ihana paikka, kumpa joku pvä voisin ostaa tän omaks <3

    VastaaPoista