perjantai 17. toukokuuta 2013

Hyvällä mielellä vaikka pelotti :)

Jou Jou Joulupukki, eli tervehdys täältä!
Aivot vielänki hiukan jumittaa, mutta koitan koostaa jotakin tähän nopeasti, tänään taas lennokas päivä kun meen esittelemään yhteen paikkaan mun kelloja ja saunamittareita (Ateljee Amnelin) ja toivon, että se paikka tilais roppakaupalla niitä :D


Eilen olin kovassa seurassa, Naisten Linjan Jaa salaisuus-kampanjan supervoimien lisäksi sain tavata taiteilija Rakel Liekin ja valokuvaaja-journalistin Meeri Koutaniemen!

Jaa salaisuus-kampanja on tarkoitettu naisille, jotka kokevat tai ovat kokeneet lähisuhdeväkivaltaa sekä heidän läheisillee. Naisten Linja on valtakunnallinen ja heillä on auttava puhelin josta saa monenlaisia apuja ja neuvoja ja ohjausta.


Tilastot kertovat että joka kolmas nainen ei ole koskaan kertonut väkivallasta muille, eli katsoppas vasempaan, katsoppas oikeaan, jos näet naisia niin laske heistä joka kolmas ja mieti sitä...

Mua itseäni tämä aihe koskettaa, se koskettaa mun lapsiani, jotka ovat joutuneet siinä väkivaltaisessa perheessä elämään ja kasvamaan, nuorimmainen vähemmän mutta esikoinen hyvin paljon ja onhan se jättänyt jäljet kumpaankin, aivan liian syvät.

Jaa salaisuus-kampanjan avajaiset oli Hesassa eilen ja ennen avajaisia mua haastatteli Iltalehden toimittaja ja haastis tulee kai 25.pvä lauantaina Iltalehden Ilona liitteessä ulos. Jännittää vähän mitä siihen tulee :)

Ja hiukan myös pelottaa. Mitä jos exäni saa käsiinsä näitä julkaisuja missä hänen teoistaan kerrotaan koko Suomelle?
Olen saanut paljon rohkaisua kyllä itselleni, enhän minä ole itseäni pahoinpidellyt, hän on, miksi minun pitäis asiaa salailla?
Tässä ilmiössä on kyllä niin vahva vaikenemisen muuri ympärillä, varmasti monilla, että jollakin keinoin sitä pitäis myös työstää ja prosessoida, että saatais se vaikenemisen kulttuuri tässä sekä se häpen tunne hälvenemään.

Eilen eräs miespuolinen taiteilija ilmaisi asian hyvin, hän ei käytä väkivaltaa, mutta tuntee suurta häpeää vain siitä, että on mies ja että jotkut miehet tekevät näitä tekoja.

Facebook kommenteissa heijastuu myös miesten mielipide: hakkaavat naisetki. Tämä eilinen taiteilija oli tarkistanut asiaa monesta eri lähteestä ja kertoi että maailman väkivallasta tasan 95% on miesten tekemää.

Kaikki miehet ei hakkaa. Se pitää muistaa. Musta tuntuu usein että se palikka älähtää johon kalikka kolahtaa..


Väkivalta on ikävän yleistä ja miehet usein sanovat että nainekin hakkaa jos nainen on puolustanut itseään. 
Silloin kun exäni koitti mua kuristaa ja koitin itse painaa häneltä silmät pään sisään ja raapia naamaa kun en muutakaan voinut, tästä hänelle tuli tietty kamalan näköiset jäljet naamaan ja siellähän hän kulki kylillä kehumassa miten mä olin käynyt hänen päälleen ja pahoinpidellyt häntä. Ikävä kyllä lääkärin todistukset ja muut todistukset oikeudessa antoi vähän eri kuvan. Tyttäreni pahoinpitelyä hän ei koskaan tunnustanut, kerran kännipäissään on pyytänyt tyttäreltäni asiaa anteeksi, minulta ei koskaan ja kiistänyt on kummatkin teot aina tähän päivään asti. 






Vieläkin näiden papereiden katsomien saa kädet tärisemään :/
Ja ikävä todetta, että harvoimpa tuollaset miehet muuttuu, eivät ainakaan ilman apua! Turha tuollaiseen suhteeseen on jäädä odottelemaan aikaa parempaa, harvoin se tulee sen saman kumppanin kanssa, pitää erota, käydä pohjalla, hyväksyä,itsensä ja tapahtumat ja hakea apua ja korjaantua päästä ja sitten aloittaa uus suhde uuden ihmisen kanssa, muutoin en usko, että väkivaltaiset miehet muuttuu, veikkaan että se on aika liki faktaa.

Uskon ja toivon, että Naisten Linjan kampanjalla on positiivinen vaikutus väkivaltaa kokeneisiin naisiin, me huomaamme, että ei me olla anoita ja jotkut ovat rohkeitaja puhuvat siitä, miksemme mekin, miksi suojella tekijää ja hänen mainettaan vaikenemalla, ei meillä ole mitään hävettävää, häpeä on tekijällä, vain ja ainoastaan, tuodaan kaikki tarinamme julki ja laitetaan ne tekijät häpeämään tekojaan!


Nyt aamupuuhmiin --->>>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti