sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Noniin, nyt puhutaan asiaa: Salon Seudun Sanomat; lastensuojelu ei saa pettää lasta. No SHIT!!!

Lastensuojelu ei saa pettää lasta

Salon Seudun Sanomat 16.6.2013 05:55:28
Suomalainen hyvinvointivaltio kätkee sisuksiinsa asioita, joita ihmismieli ei tahdo todeksi uskoa. Lapsiin kohdistuva väkivalta on yhä totta vuonna 2013.
KUN kahdeksanvuotias helsinkiläistyttö taannoin kuoli isänsä ja äitipuolensa pahoinpitelemänä, olivat kaikki yhteiskunnan turvaverkot pettäneet. Tyttö jäi ilman apua, vaikka hänen tilanteestaan oli tullut viranomaisille huolestuneita viestejä niin äidiltä, koulusta kuin naapureiltakin.
Lukuisat viranomaiset niin sosiaalihuollossa kuin terveydenhuollossakin olivat tekemisissä tytön ja hänen isänsä kanssa. Monella viranomaistaholla oli epäilyksiä tai suoranaista tietoa siitä, että asiat eivät ole kunnossa. Kukaan ei silti ottanut yhteyttä poliisiin. Isältään jo kerran pois otettu tyttö palautettiin juuri ennen kuolemaansa uudelleen asumaan isänsä ja äitipuolensa luokse.
JOTTA nyt tapahtunut ei koskaan enää tapahtuisi uudestaan, on opiksi ottamisen paikka. Helsinkiläistytön kohtalo toi julkisuuteen kokonaisen sarjan viranomaistyössä ilmenneitä puutteita. Surmaa selvittänyt tutkintaryhmä esittääkin monta muutosta nykykäytäntöihin. Lapsiin kohdistuva väkivalta on opittava tunnistamaan, ja tiedon pitää kulkea kunnolla eri viranomaisten välillä. Väkivallasta on ilmoitettava myös poliisille. Lasta itseään on kuunneltava kunnolla ja lapsen kotiolot selvitettävä ennen sijoitusta.
Lisäksi ryhdytään keräämään valtakunnallista tiedostoa kaikista lapsen kuolemaan johtaneista perheväkivaltatapauksista. Tapauksista otetaan oppia, niin ettei yksikään lapsi enää putoaisi auttamisjärjestelmien väliin.
SUOMALAISET lienevät harvoin niin yksimielisesti jonkin uudistuksen takana kuin nyt, kun lastensuojelua halutaan terävöittää. Töitä riittää, sillä kukaan ei tarkkaan tiedä lasten pahoinpitelyjen määrää. Poliisille asti etenee vuodessa noin 7 500 tapausta. Pahoinpitelyyn kuolee vuosittain kymmenen lasta ja pysyvästi vammautuu noin kolmesataa lasta.
Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen elämään. Vastuu on lasten vanhempien ja tarvittaessa yhteiskunnan, mutta myös jokaisen aikuisen. Tarvitaan välittämistä. Lapsen hätää ei saa sivuuttaa.


Millonkohan mun lasten hätä otetaan tosissaan....???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti