lauantai 15. kesäkuuta 2013

Add-aikuinen ja aloittamisen vaikeus

Noniin, nyt on suihkittu ja siivousta aloittelisin, ensin mietin, että otan ton makuualkovin, siellä on viikattuja pyykkejä odottamassa kaappiin laittoa ja lakanat pitäis vaihtaa ja pestä ja työhylly pitäs järjestää ja huoh, siinä tuli jo ADDilla liikaa ja aloitus tökkii :/
Eli palataanpa takas alkuun: aloitan viikatuista vaatteista ja suljen silmäni muilta...
5 min päästä... eih se on niin vaikeaa, koska ne viikatut vaatteet on sängyllä, mistä pitäs ne lakanat vaihtaa, ja vaikka otan viikatun vaatteen käteen ni se kaappi pitäs ens järjestää, ottaa pienet pois ja laittaa kirppiskassiin, eihhhh, tästä ei taaskaan tuu mitään

(kuva lainattu netistä)
Argghhh ja nyt mua rupes vielä ärsyttään se pojan isä, kuten noista hänen lähettämistä viesteistä selvästi kävi ilmi, että elokuunkin tapaamisen hän perui, niin miten hän sinne vaihtopaikkaan sanoo "harkitsevansa elokuuta" ughhh, että me ollaan taas niinkun täysin hänen armoillaan, että suvaitseeko hän tavata poikaas vai ei, että kun hän ei muilla tavoin mua pysty enää pompottamaan ja kontrolloimaan ni tolla tavalla sitten, säälittävää! Ja niin läpinäkyvää, eiköhän kohta alan sossujen ja muidenkin tahojen silmät aueta tolle isän touhulle, laitoin mun sossulle viestiä, että soittelee tonne vaihtopaikkaan ja kuulee ihan omin korvin mitä se isä sinne on sekoillut..

..ja muuten, tuli vaan mieleen, että mitäpä ne huumeseulatkaan autaa, kun exällähän on lääkitys ADHD:hen eli amfetamiinit näkyy varmaan sen takia, ja amfetamiini on se hänen huumeensa myös mitä hän vetää jos jotakin vetää.
ADHD-aikuisen oireisiin ei muuten todellakaan kuulu yltiöpäinen siivousintoilu ja järjestelmällisyys, millainen mun exä oli meidän yhdessäoloaikana ja ollut nuoresta asti, lieneekö hän hakenut sieltä samasta hoitopaikasta missä hänen naisystävänsä on töissä, diagnoosin ja reseptin ADHD:hen mitä hänellä tuskin todellisuudessa on edes? Jännää...

Siinä isän ja sen naisen suhde ja työkuviossa on niin paljon ristiriitoja, etten pitäis lainkaan mahdottomana, että ois saanut sieltä diagnoosin "tutulta" lääkäriltä vähän koristelemalla omin jutuin oireitaan, mikäpä se kätevämpää pirinistille kun hankkia laillinen keino vetää piriä koko loppuelämänsä. No jossakin vaiheessa se tole kasvaa yli sen lääkärin määräämän ja sitten alkaa luistaa lujaa, ehkä se on nyt tapahtunut, kun noi tapaamisetkin perui, mun kokemuksen mukaan hän ei peru tapaamisia muuten kun sillon kun menee "lujaa" ja vielä toi, että mulle perui koko kesän mutta vaihtopaikkaan sanoi miettivänsä, huh heijaa, hälytyskellot kilkattaa kyllä ihan täysillä nyt, toivottavasti se sossu oli tosissaan sen huumeseulan kanssa ja tälläkertaa myös määräis sen sitten joskus kun isää taas kiinnostaa lastaan tavata!

...mutta, vaatekasa taklattu, kaapista siivosin samalla paitahyllyn joka oli pahin! Tiettekö mikä on kyllä vaikein vaatehommissa?! Parittomien sukkien parittaminen, se on vaan niiiiiin vaikeaa :D
Mutta, seuraavaksi ne petivaatteet pyykkiin ja ehkä käyn viemäs yhen koneellisen märkää jo ulos kuivumaan tai sitten taklaan ton mun työhyllyn?

Pyykit ripustettu, olipa niitä vähän, mulla ja pojalla ei paljoo pyykkiä tuu, tytöllä sit senkin edestä :D
Nyt ollaan pojan kans keittiön kimpussa, hän saa vähäsen auttaa myös, koska on auttanut myös sotkemisessa ;)

Petivaatteet pesussa ja tuulettumassa, hella pesty, tiskit laitettu ja tiskipöytä pesty, oompas mä tehokas tänään!

Nyt kun oon alkanut tajuumaan, mitä tää ADD oikeen aiheuttaa, niin on jotenkin helpompi tunnistaa ne oireet ja koittaa tehdä asiat paremmin, esim tää asiasta toiseen harhailu siivotessa, koitan koko aika tehdä asiat niin, että teen sen yhden jutun loppuun vaikka ne silmät näkis tuhat muuta ja kädet haluis mennä ne hoitamaan, nyt oon alkanut tunnistaa näitä ja koitan selvitä niistä niinkun "normaalit".
Mä oisin silti kyllä niin sen nepsyvalmennuksen tarpeessa, mut eihän tääl Salossa mitään saa :(


Phuuh! Melkeen siivottu työhylly huh !

..ja nyt tuli taas se normaali vireystilan ylläpito ongelma, eli vauhti hyytys tähän. No sain mä siivottua vessan melkein, osan keittiöstä, makuualkovin kokonaan, sohvan, pyykättyä ja ripusteltua, eiköhän se riitäkkin sit täl kertaa, illalla ehkä se aktiivisuuspiikki taas tulee, ainakin jos on vanhoihin kuvioihin uskominen, jatkan siivousta siis illalla, nyt teen muita juttuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti