maanantai 29. joulukuuta 2014

Pakkanen paukkuu kirjaimellisesti ja valokuvaamisen uudet tuulet

Piti tulla tänne alakertaan miehen koneelle kirjottamaan kun on niin kylymä, että pitää jo aamusta alkaa lämmittään puuhellaa ja takkaa, että tarkenee pyykätä yms.
Työ teko on tällä miehen iän ikusen vanhalla läppärillä senverran työlästä, että työt saa nyt odottaa sen aikaa että mökki lämpee.

Valokuvaamisessa mä huomaan muuttuneeni entistä kriittisemmäks, mikä on hyvä oikeestaan vaan, turha sitä kameran suljinta on kuluttaa kuvaan mitä ei sit loppujen lopuks voi myydä esim sisustustauluksi.

Sähköjohto maisemassa, vanhan rakennuksen takaa näkyvä kerrostalo ja sen sellaset on tässä viimeaikoina ollut syy muutoin kivan kuvan kuvaamatta jättämiseen. Mua ei huvita enää räpsästä sitä kuvaa ees omaksi muistoksi kun nään kuvan enää vain ja ainoastaan myytävänä objektina ja jos se ei kelpaa myyntiin syystä tai toisesta mun mielestä niin se ei ole valokuvaamisen arvoinen. Tähän tietty vaikuttaa varmasti sekin, että tallennustila on rajallinen, samaten aika, jokainen ylimääräinen kuva kuluttaa multa kumpaakin.

Haluun myös tehdä suunnitellumpaa kuvaa, ei kiinnostaa enää maisemakuvat tai muut mitä voi olosuhteiden ollessa suotuisat kuvata milloin vaan, haluun tehdä kuvaa jossa vaaditaan enemmän aikaa ja suunnittelua sekä enemmän jälkikäsittelyä, nyt uusimpana ns pakkomielteenä on linnunradan kuvaus, mutta mun nykysillä vehkeillä en oo saanut sitä onnistumaan, hankintalistalla onkin Canon eos M 22mm pannukakkuobjektiivilla pika-avuksi ja myöhemmin Canon eos 6D kuhan rahavarat antavat periksi moiseen monen tonnin hankintaan taas.


Kuten ylläolevasta kuvasta näkee kun sitä katsoo isommassa koossa, että tää nykyinen kamera tekee rakeista kuvaa jo ISO800:ssa joten sillä ei kauheesti valoteta tota etualaa pilaamatta taas koko kuvaa :(

Ja mä haluan muutenkin kehittyä kuvaajana, tehdä vaativampia kuvia eikä vaan tollasta random räpsyttelyä ja vaikkei tää nyt mitään välineurheilua sinällään olekkaan niin kyllä uudemmat vehkeet vaan tekee parempaa kuvaa ja onhan täyskenno kuitenkin täyskenno.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti