Mulla ei ole mitään koulutusta kotisivujen tekemiseen taikka hakukoneoptimointiin, mutta olen opiskellut näitä netin ihmeellisen maailman kautta ja oppinut yhtä sun toista. Voi toki olla, että teen kaiken ihan täysin väärinkin, mutta toisaalta tulokset kertovat, että jotakin menee pakosta ihan oikeinkin.
Blogit nyt on helppoja, senkus kirjoittaa luettavaa sisältöä ja ne nostaa itse itsensä hakukoneille, kuten mun tutkimusmatkaa blogi joka on mun blogeista suosituin ja se on eilisen päivän aikana saanut 23 hakuosumaa joista neljässä se on ollut haussa ykkösenä ja kaikissa lopuissakin kymmenen parhaan haun joukossa. Tässä blogissa on ollut kaikenkaikkiaan yli 14000 kävijää ja yli 22000 sivulatausta.
Kirjottelen usein blogeihin sisältöä vähän sen mukaan minkä perusteella ne on hakukoneille noussut, eli mitä ihmiset hakee, sitä mä niille tarjoan.
Sama nettisivujen kanssa, jos mä nään, että mun verkkokauppaan on tultu hakemalla vaikka Trash id's saunatuotteita niin saatan kirjoittaa niistä verkkokaupan blogiin seuraavan kirjoituksen ja koittaa näin saada lisää kävijöitä sekä blogiin, että verkkokauppaan tai jos nään, että verkkokauppaan on tultu hakemalla farkkukasseja niin teen niistä somepäivitykset Facebookkiin, Google plussaan, Twitteriin, Instagramiin ja Pinterestiin.
Tutkin aina jokaisen hakukoneelta tulleen käynnin oli se sitten blogiin tai nettisivuille, tarkastan sen sivun sisällön minne kävijä on päätynyt ja muokkaan sivua sen perusteella mitä kävijä on hakenut ja näin koitan saada lisää aiheesta kiinnostuneita tulemaan kyseiselle sivulle.
Jatkuva sivujen päivittely auttaa myös hakukoneita nostamaan sivustoja suositummiksi. Mitä uudempaa ja useammin päivittyvää sisältöä, sen enemmän hakukonebotit kiinnostuvat sivusta ja ohjaavat kävijöitä sinne.
Muokkailen myös sivustojen metahakusanoja, vaikkakin ainakin Googlen hakukoneet eivät enää hae pelkästään metasanojen avulla vaan poimivat sanoja myös itse sisällöstä, näin ollen metasanat alkavat jäädä vanhanaikaisiksi, mutta en usko, että ne vielä ovat täysin hyödyttömiä kuitenkaan :)
Nettisivudiagnostiikka on äärimmäisen mielenkiintoista, yksinkertaisen ja ilmaisen, kuten mun käyttämä Statcounter, työkalun avulla saa paljon tietoa kävijöistä, kuten kävijän ip-osoite, kävijän käyttämän operaattorin, tietokoneen näytön koon (tämä on tärkeä tieto tehtäessä kotisivuja, koska niiden pitää näyttää hyvältä kaikenkokoisilla näytöillä, responsiiviset sivut ovatkin nykypäivää, sellaiset jotka toimivat hyvin millä tahansa laitteella ja näytöllä), laite millä tultu (tietokone, tabeltti, kännykkä), mitä selainta käytetty, mikä käyttöjärjestelmä ja usein myös kävijän paikkakunta, mistä kävijä on tullut ja minkä sivun katsottuaan kävijä poistui.
Nettisivudiagnostiikka on siis erittäin tärkeätä ja hyödyllistä sen lisäksi, että se on äärimmäisen mielenkiintoista.
Tiesitkö muuten, että jos itse haet omaa sivuasi se nousee yleensä haussa korkeammalle kuin jos muut hakee sitä?
Hakukoneet nostavat hakijalle osumia hakijan oman kiinnostuksen mukaan, voidaan olettaa, että olet itse vieraillut omalla sivullasi aika usein ja näin hakukone nostaa sen sinulle korkeammalle sijalle kuin ehkä toisille, näinollen et itse voi päätellä juuri mitään omien sivujesi hakukonesuosiosta mikäli sinulla ei ole verkkodiagnostiikkatyökalua sivuillasi josta näet mille sijalle hakukoneissa sivusi on noussut muiden hakiessa sitä.
Alla muutama esimerkki sivuistani:
Kaikkien aikojen eniten kävijöitä on valokuvasivuillani, yli 31000 kävijää ja yli 200000 sivulatausta http://www.melancholic.photos/
Nopeiten nouseva sivuni on Salon Sydän verkkokauppa joka on perustettu vasta lokakuun lopulla 2014 ja jo nyt siellä on käynyt yli 5000 kävijää ja sillä on yli 14000 sivulatausta http://www.salonsydan.fi/
Suosituin blogini on tutkimusmatkaa blogi http://tutkimusmatkaa.blogspot.fi/ ja seuraavaksi suosituin on tämä blogi jota juuri nyt luet yli 6000 kävijällä
Designtuotteiden kotisivuni on sivuistani toiseksi suosituin yli 12000 kävijällä ja liki 30000 sivulatauksella http://www.ateljeeamnelin.fi/
ja tässä lisää sivujani, en ole ihan varman onko tuossakaan vielä kaikki :D
http://fi.pinterest.com/salonsydan/
http://instagram.com/salonsydan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti