torstai 22. elokuuta 2013

Hienoja sanoja; toiminnanohjaus, etuotsalohko, välittäjäaine, mutta kuka tietää miten ne hankaloittaa juuri mun elämää?

ADD pahimmillaan taas ilmeisesti, sormet syyhyy pihahommiin, sormet syyhyy kotihommiinkin, syyhynnyt jo viikon vaan oonko saanut tehtyä mitään.. en. Kamalan huonon omantunnon vaan oon kehitellyt siitä kun en saa aikaseks vaikka mieli tekis :(

Mun NEPSY valmentaja kertoili siitä lääkityksestä ja vaikka oonkin sen alusta asti tyrmännyt ni jäin miettimään, että oiskohan kuitenkin hyvä jos koittais miten sellanen vaikuttaa?

Tässä taas lista mihin kaikkeen ADD/ADHD vaikuttaa:

on olemassa viisi tärkeää oireryhmää, joita tavataan jatkuvasti ADD/ADHD-aikuisilla. Nämä ovat: (1) ongelmat organisoinnissa, priorisoinnissa ja tehtävien aloittamisessa; (2) vaikeus ylläpitää keskittymistä ja tarkkaavuutta, erityisesti lukiessa; (3) vaikeus vireyden, tarmokkuuden, prosessointinopeuden ja motivaation ylläpitämisessä pidemmän aikaa; (4) tunne-elämän kysymykset, kuten vihanhallinnan vaikeus (ongelma jota DSM IV:n mukaisessa oireistossa ei mainita); ja (5) puutteet työmuistissa (kyvyssä pitää jotakin mielessään tehdessään jotain muuta) sekä mieleen palauttamisessa.

Tummennetut kohdat ovat mulle erityisen haastavia..

Nyt alkaa taas tuntumaan, että masennustako pukkaa, vaan en ole alakuloinen, en vaan saa tartuttua toimeen.. Sen verran kovasti alkaa tää toimettomana olo nyppiä, että joku ratkaisu pitää tähän löytää..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti