torstai 9. heinäkuuta 2009

Aina laivalla

Sillon 90-luvulla meil oli aina tapana mennä laivalle jos ei ollu yöpaikkaa. Se oli helppoa; joko hiippailla autokannen kautta tai sit vaan kävellä lähtöselvityksen läpi sen näkösenä kun ois lippu!
Me oltiin niin vakio reissaajia et loppujen lopuks meidän kuvat oli kaikis Eteläsuomen terminaaleis.

Meil oli tapana hengailla hotelleissa, eritoten Ariadnes ja Suomen puolella Scandicis ym. Ratsattiin aina siivoojien koppeja, sielt sai suklaata ym, joskus päästiin huoneisiinkin livahtaan jos siivooja meni käymään jossain ja jätti oven auki siks aikaa, silloin sai viinaa.

Yks kerta oltiin sellases vanhas hienos hotellis Tukholmassa ja satuttiin herättään portsareiden huomio ja jouduttiin juokseen niit karkuun ja mentiin sellasen varauloskäytävän kautta ulos jonka lukon avaaminen tietty aiheutti palohälyytyksen ja sitten saatiinkin juosta hiukan lujaa ja onnex ei jääty kiinni koska se turhan hälytyksen aiheuttaminen ois tullu vanhemmille hiukan kalliiks ;)

Joskus Ruåtsista pääs kotiin kun meni sikäläiseen sossuun ja kerto olevas karkumatkal eikä pääs kotiin, ne sit otti yhteytä Suomeen ja järjesti kyydin kotiin. Tietty siitä tuli kotona ja sossus hiukan seuraamuksia, mut jos ei päässy laivaan eikä muuta mahista ollut ni se oli vimppa keino.

Yhellä kertaa liftattiin Kappelskäristä Tukholmaan kun oltiin menty Naantalista laivaan ja tultiin sit Tukholman kautta kotiin. Sillä kerralla käveltiinkin pitkä matka ja heiluttiin jonkun ostarin pihalla, siel oli paljon tölkkejä roskiksessa ja mehän viisaana palautettiin ne sinne kauppaan, taidettiin saada jotai 100 kruunuu niistä!

Monta reissuu on tullut laivoilla tehtyy, sillon Europa oli uusin ja komein laiva, sinne oli tosi vaikee päästä, niinku Siljoille yleensäkin.

Ålands färjan tais olla pienin ja vanhin paatti mil oon mennyt. Rosella on tullut enemmän kun tutuksi, niinkun Diana 2, Kalypso, Amorella ja Cinderellakin. Isabellallakin ja Mariellalla on tullut kuljettua. Muistelen et myös Silja Festival ja Kapella on tullut käytyä sekä Sea Wind. Finnjet, ehkä Sally Albatrossikin. Alöbatrossillahan oli joskus se tuhoisa tulipalo, karillekin se ajoi. Samoin Amorella meni kerran karille (1.2.1993) kun oltiin kyydissä, se oli vähän ennen Tukholmaa kun laiva pysähty pohjakallioon. Päästiin siitä kuitenkin omin neuvoin Tukholmaan joten mitään sen kummempaa ei siinä sit ollut..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti