lauantai 1. maaliskuuta 2014

Tuotekehittäjän erikoisammattitutkintoa ja edistymistä kuntoilutavoitteessa

Huomenta ja mukavaa alkukeväistä lauantaita kaikille!


Kuluva viikko oli erittäin raskas, mutta antoisa! Tiistaina käväisin tyttäreni kanssa junalla Helsingissä Naisten Linjan jaa salaisuus -näyttelyn avajaisissa Kluuvin ostokskeskuksessa ja vaikka illalla kotiin juna-asemalta ajaessani itkin koko matkan sitä etten jaksa seuraavana päivänä ajaa pitkän luento- ja mentorointi-päivän jälkeen ehjin nahoin Turusta kotiin ja kuinka en saa ikinä tutkintopapereita jos en pääse luennolle, niin aamulla päätinkin ylittää itseni myös tässä ja ajatella henkisesti raskasta päivää urheiluruorituksena ja mennä junalla ja levätä loppuviikko!


Näin siis "tulin, näin ja voitin" itseni ainakin, menin junalla Turkuun ja olin yhdeksästä neljään luennolla ja sen jälkeen tunnin mentorin opastettavana. Luennon aihe oli tällä kertaa markkinointipainotteinen ja selkeästi tämä on se "mun juttu", se mistä mulla oli jo hiukan hajua ja se mistä imin kaiken luennolla kerrotun kuin pesusieni ja laitoin heti yritykseni eduksi käytäntöön!

Luennolla käytiin läpi liikkuvaa kuvaa ihmisen huomion kiinnittäjänä ja mentori antoikin heti kotiläksyksi tehdä yritykselleni videon. En ole videoita aikaisemmin tehnyt, siis tällaisia, toki olen kännykkäkameralla kuvannut vaikka ja mitä turhanpäivästä, kuten lumen luontia ja muuta, mutta tälleen ajatuksella ja tiettyä tarkoitusta varten en ole. Eka yritelmä oli aika surkea ja piilotinkin sen heti Youtubesta, toka oli ihan ok, tekstien kesto oli hakusessa ja video oli yhdistetty vain kuvista ilman aitoa liikkuvaa kuvaa laisinkaan, kolmas yritelmä on mielestäni aloittelijan tekemäksi ihan hyvä, voitte katsoa sen alta:



Markkinointi on muutakin kuin myymistä ja mainostamista, markikinointi on kaikkea mitä olet ja teet, missä kuljet, millaisen kuvan itsestäsi yrityksesi edustajana annat, pienet yksityiskohdat, voivat joko tuoda monta myyntiä tai voit niiden takia menettää monta. 

Annan tästä esimerkin, joka sattui pari päivää ennen luentoa: Luin erään suomalaisen avainasemassa olevan vahvan ja merkityksellisen järjestön jäsenlehteä, jossa suurin otsikoin mainostettiin jotakin uutta vahvan suomalaisen brändin kanssa tapahtuvaa yhteistyötä ja neuvottiin menemään järjestön kotisivuille lukemaan asiasta lisää. 
Asia kiinnosti minua, joten menin tietenkin heti sinne sivuille, koska halusin tietää asiasta lisää, ehkä siinä olisi minullekin ideaa tai mahdollisuutta.. 
Pääsin sivuille, mutten löytänyt sanaakaan tästä asiasta, sensijaan etusivu oli täynnä jouluun liittyviä videoita ja tiedotteita, tarjouksiakin.. Helmikuussa!!

Mitä ajatuksia se toi mieleeni, että tällainen avainasemassa oleva järjestö jättää kotisivunsa retuperälle niin, että helmikuussa on vielä joulukuun aikaisia tiedotteita. Arvo laski. Tän järjestön arvostus mun silmissä laski kuin lehmän häntä. 
Miten he ajavat minunkin asiaani ja tukevat koko Suomen kansaa näissä asioissa ja pitävät meidän pienyrittäjien puolia ja tuovat meitä esille jos heidän omilla sivuilla on vielä helmikuun puolivälin jälkeen jouluun liittyvät tiedotteet :(

Ne pienet yksityiskohdat..


Uudistin luennon jälkeen myös Ateljee Amnelinin kotisivuja, keskityn olennaiseen ja jätin pikkusälät pois kuten neuvottiin, kevensin sivuja aikatavalla, upotin video etusivulle ja poistin asiaankuulumattomia linkkejä.
Kotitehtävänä oli myös yritykseni liiketoimintasuunnitelman parantelu, selkeyttäminen, omien vahvuuksien piirtäminen paperille niin kutsutun puu-mallin juuristoon ja tällaisen alustavasti saina ikaan, ei toki ole lopullinen versio varmaankaan, olenhan vasta kohta puolivälissä opintojani.


Add-diagnoosiin liittyen muuten jännä juttu tähän opiskeluunkin liittyen :D Menin kouluttajani sivuilta etsimään tietoa jo seuraavasta työhönsoveltamistehtävästä, sitä kuitenkaan löytämättä, mutta siinä ajankuluksi lukaisin sitten edellisen tehtäväni uudelleen sekä opettajan kommentit ja sattumoisin luinkin nyt otsikonkin loppuun asti ja huomasin että kolmosen arvosana jonka sain tehtävästäni ei olekkaan luuloni mukaan keskinkertainen vaan arvosanat on meillä välillä 0-3, eli suoritin tehtävän parhaalla mahdollisella arvosanalla :D 

Tällasta tää on kun ei pysty keskittymään, että lukisi asian loppuun. 
Mulle käy joka asiassa näin. 
Jos kotiin tulee joku tärkeä kirje, saatan lukaista alun, soittaa vihaisen puhelun kirjeen lähettäjälle, huomata hätäilleeni taas ja palata lukemaan kirje loppuun asti ja soittaa pahoittelupuhelu perään.

Tai jos sähköpostiin tulee yhteistyötarjous, saatan vastata kyllä ja huomata yhteistyön alkaessa, että en mä tällaiseen lupautunut ja palata lukemaan sähköposti uudelleen loppuun asti ja huomata että hitto soikoon lupauduinhan :D



Niin, sain siis tältä luennolta ehkä eniten arvokasta oppia liittyen juuri mun yrittämiseen, ei pelkästään markkinointiin liittyen, tai siis, kyllä, markkinointihan on paljon muutakin kun sitä mainostusta, siis kattavasti vähän joka osiolle mun yrittämisessä. 
Jäi niin kova oppimisen jano, että olen ollut opintopapereideni kimpussa aamusta iltaan luennon jälkeen. 

Toki tuo paras arvosanakin asetti hiukan suorituspaineita, mä kun olen joulukuusta asti, jolloin koe suoritettiin, elännyt siinä uskossa, että olen huono, surkea, vain keskinkertainen, enkä nyt sitten olekaan, usko rapisi itseen heti, mietin, etten voi millään saada seuraavastakin kolmosta :(


Ja kuntoiluun.. No, tiettykään en tiistaina ja keskiviikkona päässyt tekemään mitään, eikun jumppasinko tiistaina aamupäivällä ens, joo, taisin jumpata, mutta illalla en ehtinyt, enkä ois pystynytkään, tuollaset sosiaaliset tilanteet imee musta mehut enemmän kun puolentoista tunnin kuntoilu, ja se kestää monta päivää kun oon aivokuollut suorastaan, no keskiviikkona olin kuitenkin oman elämäni sankari ja voittaja ja menin luennolle ja tulin illalla kotiin aika myöhään, etten ehtinyt enkä ois pystynytkään, kuntoileen lainkaan, torstai meni aivojen levätessä, muuttelin niitä kotisivuja ja muuta siinä vaikka suurimman osan ajasta päässä löi tyhjää, illalla poljin hädin tuskin sen 45 min ja se jäi päivän ainoaksi kuntoiluksi, hiilariakin teki mieli ja tuli syötyä kyl vähän kaikenlaista mitä ei ois pitänyt, se näkykin heti perjantai aamulla vaakalla ikävänä plussana mutta aivot oli edelleen mössöä perjantain, en saanut itteeni enempää liikkeelle kun illalla poljin tunti vartin kuntopyörää niin että puol tuntia siitä tein samaan aikaan käsipainoilla käsijumppaa, syöminen oli metässä silti perjantainakin, mutta sain pikkasen vaakan miinukselle kuitenkin tänään aamuks.

Edistyminen on nyt tilanteessa:
paino: -1,8kg eli sairastelut ja pari stressipäivää näkyy ikävänä takapakkina :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti