torstai 10. huhtikuuta 2014

Praha - matkapäivä 1

Tää ei oo nyt mikään kunnollinen bloggaus vaan lähinnä muistiinpanotyyppi en lentokone & hotelli ajankulu...

Ekana ennen koneeseen nousua mun ikäinen nainen pikkulapsi sylissä kiros ku merirosvo..

Noustu, huihh, korkeenpaikankammo meinas lyödä paniikin, mutta selvisin kun en kattonut ulos.. Riittävän ylhäällä maisema oli sairaan kaunis, saaristot kauniina pitsinä, joskin siipi hiukan hytkyi ja kone tärisi, tukka vähän pystyssä iikkss...

Nyt mä istun tässä koneessa, näitä mä kävin päivittäin kuvaamassa ja kattomassa ja haistelemassa kerosiinia ja nyt kyydissä vähän pelottaa :(

Aletaan olla saariston lopussa ja meren alussa. Kone keikkuu ja kallistelee, onnex Struggle alko just laulaa kuulokkeista, se jotenki rauhottaa ja lohduttaa....

Sitten päästään pilvien yläpuolelle, on kaunista ohutta harsoa jonka alla on tiheetä marshmallow  hattaraa,
aurinko on meidän ikkunan puolella     ja varmaan pian laskemassa.

Matka tuntuu pitkältä. Onnex on musaa ja kuulokkeet. Lapsi vieressä itkee mun musan läpi, Jackie Chain laulaa, let's get drunk..

Kello on mun aikaa 19.59 eli Prahan aikaa 18.59. Laskeudutaan niiden aikaa 20.25 eli tunti ja vartti vielä.

Kone heiluu, pilvenhattarat tiivistyy hattaramereksi, Yelawolf laulaa Tennessee lovea. Mietin jos tää kone putoo ni saako kukaan mun muistioo, onnex tää luuri on vedenpitävä hehhehh harmi ettei oo wifiä.. mietin noustaanko me vielä koko aika, tuntuis sille. Mietin seuraako äiti ja miska tai kukaan mun kaveri flightradarista koneen lentoa?

Jackie Chainin vuoro laulaa that's the only way I know..

Tyttö käytävän toisella puolen mielistelee asenneongelmaista miestään ja rapsuttelee sen niskaa.. mies pitelee korvistaan.. istuessaan mies kiros kun meinas joutuu jonkun viereen ja pisti muijas sihen istumaan ja meni ite reunimmaiseen istuimeen..
Jackie chain laulaa life goes on, kaunis biisi uuhh...

Tunti vielä, mahtaako kone mis kohtaa kääntää nokkaa alaspäin? Strugglen uus biisi Dance <3

Näyttöruudulta alko Pingu :D

Mietin kun ollaan pilvien yläpuolella et sataako niiden alla ja millon aurinko laskee kun ollaan näin ylhäällä? Mille tuntuis kiertää maapallo lentokoneella.

Nyt tuli turbulenssia, kone hytkyy.. aurinko valasee tiiviin hattaramaton kauniiksi. Pingulla on aina hauskaa, ois kiva olla Pingu.

Yelawolf laulaa you can't push us around

Mietin miten iso pallo maapallo on ja näkeekö iss avaruusasemalta lentokoneet?

Struggle laulaa she said storms would never last, I'm lookin out the window like when's this gonna pass, aurinko paistaa siiven kärjestä suoraan sisälle, vierellä kaukana lentää pieni piste, lentokone, puoli tuntia matkaa jäljellä, taidettiin just lähtee alaspäin, huihh, täst tulee varmaan pelottavaa iikksssss, aurinko on punertanut pilvien ylähahtuvat kauniin vaaleenpunaseksi, vauhti tuntii hiljentyvän nyt. Painovoiman muutos saa huonon ja painostavan olon mulle. Pilvien alla on varmaan aika tummaa ja pimeää. Onko lentäjillä aina aurinkoista vaiks maantasalla ois huono ilma?

Pilvet muuttuu sinertäviksi ja aurinko laski pilvipeitteen taa, kone alentaa korkeutta ja vähän tärisee, tai aika paljonkin, painava tunne tuntuu kehossa. Kone tärisee ja hytkyy, näen mielessäni elokuvien lentokonekohtaukset ja ootan millon alkaa kirkunta.

Turvallisesti maassa, laukku tuli hihnalta ekojen joukossa, kameranjalka ehjänä, kiitos Nahkapaja SakMir jälleen kerran sopivan kokoisen vamkan laulun valmistuksesta, nyt etsimään kuljettaja ja viemään kamat hotellille.

Tiet ja talot muistuttaa paljon Suomea, ajotyyli ei! Hotellilta menemme viereiseen pikkukuppilaanistä tilasimme drinksut ja herkullisen pitsan, siitä taksilla yhteen netissä kehuttuun kellaribaaariin, istuimme hetken siellä nautiskellen juomista ja mukavista paikallisista asiakkaista ja lähdimme kävelemään etsimään sitä Euroopan isointa diskoa, tällä kertaa vedimme vesiperän ja ajoimme taksilla kaupan kautta hotellille. Rahaa kului kaikkiaan noin 1500 eli n 60 euroa.

Kuvat kännykuvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti